Historia

 

Kirseberg News, som den då hette, startade  i september 2014 som en FB-sida för ett antal loppisar på Backarna. Sidan fick raskt många Gilla-markeringar och när hösten kom omvandlades den till en allmän info-sida för musik på lokala pubar.

I januari 2015 uppmärksammade Lokaltidningen  initiativet.

Intervju

Syftet med sidan  vidgades till att verka som en länk mellan det ”gamla Backarna” och nyinflyttade; historiska/moderna bilder lades till .

Nästa steg blev att även göra  intervjuer om och med aktuella händelser och personer i Kirseberg.  Allt detta på Facebook-sidan.

Tredje steget , att skapa en portalsida på webben, möjliggör att fler hittar till  FB-sidan samt spara material som annars bara skulle försvinna ner längs FB:s tidslinje. Ett sökarkiv skapades.

Kirseberg News fick för förfrågan om att digitalisera Kirsebergsbibliotekets ”Backaarkiv”, en vägg med A4-pärmar. Arbetet pågick i ca 4 månader våren 2016.


Nu skriver vi juni 2019 och fem år har gått i projektet. Numera heter den Kirsebergs Allehanda efter ett serverbyte till en säkrare plats på Inleed.se för alla bilder och gamla berättelser på 4 GB material.

Lokaltidningen juni 2019

Tycker du att det du läst på Kirsebergs Allehanda är värt ett pris så gå gärna till denna länk!  Pris för kulturell insats

 

Vi skriver när det behövs!