Historia

 

Kirseberg News, som den då hette, startade  i september 2014 som en FB-sida för ett antal loppisar på Backarna. Sidan fick raskt många Gilla-markeringar och när hösten kom omvandlades den till en allmän info-sida för musik på lokala pubar.

I januari 2015 uppmärksammade Lokaltidningen  initiativet.

Intervju

Syftet med sidan  vidgades till att verka som en länk mellan det ”gamla Backarna” och nyinflyttade; historiska/moderna bilder lades till .

Nästa steg blev att även göra  intervjuer om och med aktuella händelser och personer i Kirseberg.  Allt detta på Facebook-sidan.

Tredje steget , att skapa en portalsida på webben, möjliggör att fler hittar till  FB-sidan samt spara material som annars bara skulle försvinna ner längs FB:s tidslinje. Ett sökarkiv skapades.

Kirseberg News fick för förfrågan om att digitalisera Kirsebergsbibliotekets ”Backaarkiv”, en vägg med A4-pärmar. Arbetet pågick i ca 4 månader våren 2016.


Nu skriver vi juni 2019 och fem år har gått i projektet. Numera heter den Kirsebergs Allehanda efter ett serverbyte till en säkrare plats på Inleed.se för alla bilder och gamla berättelser på 4 GB material.

Lokaltidningen juni 2019

Tycker du att det du läst på Kirsebergs Allehanda är värt ett pris så gå gärna till denna länk!  Pris för kulturell insats