Vandringsteater om Backarna på gång!

Kirsebergs Allehanda beger sig ner i Kirsebergsbibliotekets katakombliknande utrymmen under jord för att hitta fram till en speciell dörr. Där håller nu ett teaterprojekt till på onsdagskvällarna.

Molly Byström: producent och huvudansvarig.

Producent Molly Byström har bjudit in Kirsebergs Allehanda för att dels höra om sidans uppkomst och syfte men också för att visa att teatergruppen kommer att ha stor användning av den under sitt arbete med en pjäs om Backarna.

DELTAGARBASERAD TEATER

Gruppen består av ca 12 deltagare som också är med och producerar föreställningen; formen kallas ”deltagarbaserad teater” där man genom brainstorming och övningar inför varandra kommer fram till olika sceners utformning. Formen de har valt är en ”pop up”teater, där scener ska spelas utomhus på olika platser över hela Kirseberg.

Några av deltagarna: Viveka Olsson, Åsa Olofsson, Sanne Petersson, Molly Byström, Tove Björklund

 

Anledningen till att Molly Byström har startat detta projekt är att hon förra sommaren genomförde ett annat projekt som hette ”Skånsk folktro” genom ABF. Där träffade hon Karin Oscarsson som tipsade om Backarnas rika historia. Detta projekt som kallas ”Berätta om Kirseberg” görs tillsammans med biblioteket, ABF och teaterkollektivet ”Himm” ( skånska för ”hemma”).

LÄRORIKA SAMMANKOMSTER

När Kirsebergs Allehanda dyker upp har redan fyra möten hållits under hösten. Projekten tros vara färdigt vid påsk 2023 om allt går vägen. Vid varje möte försöker de lära sig mer om Backarna. De har t ex gått två guidade turer genom området. De vill gärna höra av andra som kan berätta om Backarna eller kanske även delta i pjäsen. Skriv då till bystrom.molly@gmail.com

Samling runt bordet.