”Detta är min kärleksgåva till dig!”

ERBJUDANDE:  Januari 2023 ! 70 % på all laserbehandling.

—————————————————————————–

SARA är en kvinna som har flytt från Iran som vuxen. Hon kommer från kustprovinsen GILAN vid Kaspiska havet. Området ligger naturskönt nordväst om Teheran. Hon bor med man, två barn och en samojedvalp på 7 månader i Malmö.

SARA på sin salong

 

LIVET I IRAN

Sedan sex år tillbaka driver hon sin damfrisering BRILLIANT BEAUTY på Lundavägen 42b i Kirseberg, nära korsningen till Vattenverksvägen. Jag är där och klipper mig  och naturligtvis kommer vi in på händelserna i Iran. Hon är orolig över hur det ska gå; mordet på den unga flickan har tänt vreden i landet.

– Jag flydde till Sverige för jag ville ge mina barn ett annat liv, en annan framtid än i Iran, berättar hon. Men jag saknar mitt land mycket. Det är så fint där och vädret är underbart. Just nu är det 25 plusgrader där jag kommer ifrån. Fortfarande blommar det. Min fars gård är på 1000 kvm. Jag har mitt hus kvar där bredvid min mors hus. Det ligger så vackert! Min mors hus, på 320 kvm, ligger på en sluttning med utsikt åt havet åt ena hållet och bergen på den andra. Kanske åker jag dit till jul.

Foto: Ingvor Sabina Le John

 

”DETTA ÄR MIN KÄRLEKSGÅVA TILL DIG”

– Jag var också tvungen att fly p g a av att jag blev kristen. Det var så att jag inte kunde få barn; alla läkare jag besökte sa samma sak. Men min kristna moster i Sverige sa till mig att be till Jesus. Först avfärdade jag det men min man blev entusiastisk och började be. Sedan bad jag också.

En natt hade jag en dröm: en lång man i fotsid grå kappa kom emot mig i drömmen. Han höll som ”ljus” i sina händer. Han sa: ”Jag är Jesus”. Så sände han över ljuset till mig, in i min kropp. ”Detta är min kärleksgåva till dig”, avslutade han och försvann. Jag hörde en liten flicka skratta i bakgrunden. När jag vaknade visste jag inte vad jag skulle tro! Jag berättade det för min man. – Gå och testa dig, sa han. Testa dig! Så gjorde jag det och jag var gravid! Det visade sig senare vara en flicka. Jag blev överlycklig och tackade Gud.

I Iran kan du inte vara öppen kristen så jag kom till Sverige och till min moster. Hon är med i Baptistförsamlingen i Malmö. Jag började gå på deras möten och döpte mig till slut. Nu är jag kristen! Nu jobbar jag för att starta en persisk, kristen gudstjänst i Malmö!

Det finns två klippstolar i salongen.
Foto: Ingvor Sabina Le John

 

BASKETTURNÉ UTAN ELLER MED SLÖJA

I Iran gick jag på universitetet och arbetade sedan som gymnastiklärare, berättar SARA vidare. Jag spelade mycket basket och vårt tjejlag mötte tjejlag från andra städer. Vi kunde vara utan slöja då för män var inte tillåtna att komma och titta. Om vi skulle spela officiellt eller vara med på bild måste vi ta på slöjan.

Men om vi talar mer om slöjan; det är ingen sådan tätt åtsittande som i arabländerna. Det är mer en schalett om håret där håret kan synas. Många i storstaden vågade till och med att gå utan slöja. Flickan som blev mördad nu i september 2022 och tände ”branden”, var en mycket traditionellt klädd flicka från landet som följde påbudet noga. Hon kom till Teheran för att träffa sin bror som bodde där. Vreden idag är också så stark för att just HON utsattes! Hon som klädde sig enligt traditionen! Hon var inte klädd som oss andra! Jag hoppas att kampen nu med alla dödsfall inte är förgäves. Stackars alla unga människor som nu ger sina liv för detta!

TRE RUM I SALONGEN

– Förutom själva salongen där jag klipper, färgar och gör slingor, fortsätter SARA, har jag två rum till där jag kan ge andra slags behandlingar. Jag erbjuder make up, plockning av ögonbryn, microbladning, Olaplex fristående behandling och keratin & proteinbehandlingar. Varje månad på Instagram gör jag ett erbjudande – under oktober t ex  är det 20% på microbladning.

SARA på BRILLIANT BEAUTY

– Jag har öppet måndag-fredag 10 -18, lördagar 10-16. Man kan också boka  för söndagar. Jag tar kort eller swish, ej kontanter. Ring mig på 0762 29 59 54. Välkommen!

Logga

Stöd gärna det ideella arbetet! Swisha en ”tjuga” till 0708268421