Öppet hus på Sege Park

Det är andra gången Kirsebergs Allehanda uppmärksammar omvandlingen av gamla Östra sjukhuset till Sege Park.

Guidad tur
Guidad tur

Förra gången var under Backanatten 2019 när en lokal på området inhyste en utställning samt montrar med olika byggbolag. Mycket av den informationen  som berättades idag finns redan i artikeln ”Delningsvisioner på Sege Park”  

 

Allén

Men nu har arbetet kommit så långt att man ville bjuda intresserade på en guidad rundtur i området för att kika på huskroppar som börjat ta form och var  t ex utegym kommer att ligga.

Översikt

Det var egentligen inte mycket att titta på under den timmeslånga guideturen. De äldre husen stod och väntade på sin förändring och en del nya hus stod som skelett än så länge.

Det blivande kollektivet

”Climate change”-medvetandet syntes i den försänkning som förberetts i parkens ytterområde där vatten vid skyfall ska samlas och sedan transporteras bort.

Avleder skyfall

 

Det omtalade parkeringshuset upptog en del tid under guidningen. De självvattnade blomsterlådorna längs dess träsidor uppmärksammades.

Parkeringshuset i trä med blomlådor

 

KOMMUNALA SERVICEHUS FÖR ÄLDRE?

Kirsebergs Allehandas ständiga fråga om servicehus för äldre vid olika  informationsmöten i Kirseberg under åren,  möttes idag av ett ett kort pekande  och orden: ”kanske blir det ett demensboende i ena hörnet därnere. Det är inte bestämt än”. Äldre ska sitta ensamma i sina lägenheter tills de äntligen lyckas bli så sjuka och dementa att de kan få lite social gemenskap, känns det som.

Vid ett samtal med en fastighetsmäklare om detta  på plats under dagen, kom vi fram till att vi båda har haft våra föräldrar på servicehus – och hur mycket vi gillade modellen. Fastighetsmäklaren suckade och sa:   ”Hur många villor står inte osålda och förfaller framför ögonen på det äldre paret som inte längre orkar sköta om det. Ingenstans kan de flytta på äldre dagar som friska. Detta utgör  en stor propp i bostadsmarknadens rörlighet.”

MKB:s tombola

Vi ser gärna ett museum på området!

Eon