VI VILL SATSA PÅ KIRSEBERG!

Beatriz berättar om hur de träffades!

BEATRIZ CONDORI och hennes make DANIEL NUNEZ sitter rakt emot mig i deras vardagsrum på en tvärgata i Kirseberg.

Beatriz har fortfarande de bedårande öronen kvar av sin utstyrsel och Daniel sitter i halva tomtedräkten; vi har just tagit några foton för en artikel om deras företag INTIKILLA CREATION . De startade det 2018 för att ta sitt intresse till högre höjder. Plötsligt blev de intressanta inte bara för vänner och bekanta utan också för MALMÖ STAD och andra bolag t ex hyresbolag.

VI VILL DEKORERA OCH SKÖTA BARNENS FÖDELSEDAGAR!

Deras koncept är att komma till familjer som behöver en festsamordnare för barnen. BEATRIZ gör ansiktsmålningar med barnen, skapar ballongfigurer och dekorerar själva festlokalen oavsett om det är ditt vardagsrum eller du har beställt ett rum på någon barnvänlig restaurang eller lokal.

– Jag älskar detta med att göra fint för barnen och leka lekar med dem, ler BEATRIZ. Det började när min äldsta son fyllde ett år och jag dekorerade hela rummet. Alla föräldrar som kom med sina barn utbrast att det var något enastående och att jag borde ta det till en högre nivå. Så fick jag genom min mans chef Carlos  Cortes  möjlighet att dekorera Sofielunds Folkets Hus och det blev liksom startskottet. Anbud efter anbud trillade in tills vi startade själva företaget INTIKILLA CREATION för att samla ihop allt. ”Intikilla” är quechua, mitt ursprungsspråk i Peru. Mina föräldrar är bönder och jag är yngst av sju syskon.  Min pappa jobbade som lärare och det var egentligen min mamma  som hade ansvar för allt i huset och djuren. Vi producerade ost och mjölk.  ”Inti” betyder  förresten ”solen” och ”killa” ”månen. Jag är månen och Daniel är  solen, det har vi ingraverat i våra bröllopsringar!

VI MÖTTES PÅ AVENUE DE LA CULTURA

De ler åt sina minnen.

-Vi möttes på Avenue de la Cultura i Cusco, Peru. En perfekt plats för två så kreativa människor som oss att träffas på, skrattar BEATRIZ. Jag var universitets-utbildad i bl a IT och hade landat en chefspost inom ett inkassobolag där bara en vecka tidigare. Jag gick på stan den dagen för att hitta en tidning jag sökte och jag hade inte ännu lärt mig gatorna.

– Då dyker jag upp på scenen, fyller DANIEL i leende, och frågar efter vägen just till bokförsäljningen på den gatan och du visste ingenting! Vi var båda främlingar! Jag hade just avslutat en roman i södra Chile och bestämt mig för att bli en ”backpacker” och luffa Latinamerika runt. Det tog mig ca fyra år och så stod jag där i Cusco för att ta mig till Macchu Picchu, turist som man är.

Här får du en ballongblomma av mig innan du går!

– Ja, skrattar BEATRIZ. Alla hade varnat mig för dessa ”muchilleros”, backpackers som kom till denna turiststad för att ta för sig av vin och kvinnor och sedan bara ge sig iväg igen. Men du såg ganska bra ut..och jag var ny och ensam i staden.

– Du gav mig ditt email, svarar DANIEL och på den vägen gick det. Det var den 16 mars 2010 vi möttes. De tittar på varandra.

Och nu sitter vi i Kirseberg, gifta med två underbara söner, fortsätter DANIEL. Jag växte delvis upp här: min föräldrar var politiska flyktingar från Chile på 80-talet. Jag spelade i BK Flagg och nu gör min äldste son det också! Jag har arbetat i många år som fritidsledare inom Malmö Stad men nu läser jag film. Jag har många dokumentärer jag vill göra, dels om Sydamerika men även  inom mitt stora intresse historia/arkeologi. Just nu vill jag göra en bok  om megaliter i Skåne. Det verkar inte finnas någon sådan bok.

VI KOMMER MED JULTOMTEN TILL ER!

Vi kommer med jultomten till er!

Eftersom det är december och allt bestämde vi oss för att ta hem JULTOMTEN till alla barn som vill! fortsätter de. Vi kan komma vilken dag som helst, julafton också förstås. Ni kontaktar oss genom tel. 072-9154387 eller via FB Intikilla Creation så diskuterar vi allt; upplägg, favoritsaker, pris mm. Vi talar svenska/engelska/spanska.

Här är tomten! 🙂

 

 

Det här ska bli kul, säger BEATRIZ glatt. Så många glada barn det ska bli! Kirsebergs Allehanda undrar dock om inte det är hon och Daniel som kommer att ha mest kul!

Innan jag går frågar jag yngsta sonen om tomten finns. Ja, svarar han allvarligt, tomten finns, det är pappa.