Backanatten 2019

Backanatten 2019 bjöd på en regnig kväll; folk skyndade med paraplyer överallt för att komma  torrskodda fram till årets olika event på Kirseberg: allt från Sege Park  via Kirsebergsstaden till Lokstallarna.

 

SEGE PARK

Visionen om Sege Park

Kirsebergs Allehanda började kvällen redan på eftermiddagen med att besöka Sege Parks’ utställningshall på Ekocentret. Där visar man upp visionerna inför byggandet av bostäder. Länken går till ett mer ingående inlägg om det hela.

 

 

Jan Kirkegaard

KIRSEBERGS EGEN SALVADOR DALI

Beijers Parks Café har öppet på helgerna.

På Beijers Parks café hängde JAN KIRKEGAARDs surrealistiska tavlor på rad. Med en känsla av att vara i det omedvetnas hotfullt mystiska labyrinter stannade Kirsebergs Allehanda inte alltför länge där.. kan ses där ett tag.

 

 

ETT HÄFTE OM KIRSEBERGS HISTORIA

Föredrag av Stefan Ersgård

På biblioteket gavs bl a ett intressant föredrag av Stefan Ersgård med bilder på Kirseberg från ovan inför utgivningen av områdets historia. Läs mer här i ett separat inlägg. Häftet kommer att delas ut till alla hushåll i området Kirseberg/Segevång troligen före jul.

 

ÖRESOUND BIG BAND

Öresound Big Band

En pärla i år, liksom förra året, var storbandet Öresound Big Band som spelade jazz så det svängde om det. Kirsebergs Allehanda fick höra att de repeterar 19.30 i Kirsebergssalen varje måndag och att det var ok att komma och lyssna..

 

 

NÖJESKVARTEREN

Väl tillbaka i nöjeskvartern var det mingel till höger och vänster och promenad mellan MÄSSINGSHORNET och det nyöppnade NAZAR. Många vill känna in den nya atmosfären där  t ex alla vår MAGDA som dansade loss.

Magda ”in action”

 

Ett stort TACK till  JAN och EVA  m fl för en sån fin Backanatt!