Sege Park – gatunamn

Nya kvartersnamn för området.

Förra hösten (2018)  utlyste Malmö Stad en tävling i att namnge gatorna som ska växa fram i det nya bostadsområdet på Östra Sjukhuset. De nya namnen kom i våras. De är tyvärr inte ännu inlagda i kommunens karta men kommer här separat efter lite efterforskning. Tryck för större bild.

PERSONNAMN

Gatunamn för nya Sege Park.

Flera av gatorna har personnamn.

Fakta runt gator med personnamn.

De relaterar till personer som verkade på sjukhuset under olika perioder. Malmö Stad berättar att de är tagna ur boken  DEN OKÄNDA STADEN  Malmö Östra sjukhus 1935-1995. Skriven av Stefan Ersgård och Bo Hallström, foto Pierre Mens.Utgiven 1995.

Ur boken Den okända staden har namnen hämtats.

 

För den som vill läsa mer om själva  Östra Sjukhusets period finns länken Vi ser gärna ett museum på området! samt  Östra Sjukhuset 


Stöd gärna det ideella arbetet genom att swisha en ”tjuga” till 0708268421