NAZAR – restaurang, grill & bar

Foto: Seref

Nu händer det!  En ny restaurang  NAZAR öppnar onsdagen den 30  oktober 2019! 🙂 på Vattenverksvägen 20 i Kirseberg. Buss 4 till Kirsebergs torg. Det är dags för ett reportage och några bilder i Kirsebergs Allehanda.

SEREF CELIKLI hälsar mig välkommen in och vi sätter oss för en intervju. Stället är helt omrenoverat; nu går den i den blå tonen och det finns en anledning till det. SEREF berättar:

NAZAR – den blå stenen som skyddar mot folks negativa energier hänger tryggt på väggen.

– Jag kommer från Turkiet och där har vi en blå sten som ska skydda från det ”onda ögat” Den heter NAZAR på turkiska. Människors avundsjuka och elakheter skapar negativ energi som kan påverka en individ som får framgångar. Stenen skyddar mot det. Jag vill att min restaurang ska vara en positiv plats för god energi och gemenskap.

Han berättar vidare: ”Du ser att jag också har flera skepp på väggarna. Det är för att en berättelse gjorde starkt intryck på mig när jag arbetade hemma i Turkiet. Jag arbetade som hovmästare på en restaurang därhemma när en kund berättade följande historia:

” En man följde med ett fartyg som råkade ut för svår sjö. Han bad Gud om att bli räddad. Alla omkom förutom han som spolades upp ensam på en liten ö. Där bad han återigen om att bli räddad av Gud. Så kom ett skepp och ville plocka upp honom men han nekade: ”Jag väntar på Gud”. Så gick tiden och han dog där ensam. Så kom han till Gud och utbrast: Varför räddade du mig inte från ön!! Gud svarade:” Jag skickade dig ett skepp som skulle ta dig därifrån. Varför tog du inte det!

Foto: Seref
Foto: Seref

När jag hörde historien förstod jag att jag inte kunde gå omkring och vänta på att Gud skulle  förändra mitt liv som jag nu var ganska trött på. Hela dagarna svettades jag i kostym medan turister låg och solade nere vid havet. Jag gifte mig med en svenska och hamnade i Sverige 2001. Under 18 år arbetade jag på Stena Line- båtarna mellan Tyskland och Sverige och Danmark och Sverige.

Nu börjar mina barn komma upp i tonåren och jag kände att jag måste hålla ett öga på dem. Det är en turbulent period i ens liv när mycket kan gå fel. Så jag bestämde mig för att gå iland och så köpte jag detta ställe som jag nu renoverar och gör fint.

Kommer du att vara med på BACKANATTEN i november?

– Ja, det kommer jag, svarar SEREF. Det ska bli kul att bli ”introducerad” på ett så fint sätt på Backarna!

 

LUNCHMENY från 79 :- 🙂

Min meny kommer främst att vara olika slags grillrätter, fortsätter han, men jag kommer också att vara öppen för förslag från gästerna. Jag anställer just nu en turkisk kock.

SEREF visar de turkiska skålarna han har hämtat från Turkiet.

Från min meny kommer jag att välja ut en rätt till att vara lunchmeny som man kan beställa mellan 11.00 – 14.00 måndag -fredag. Än så länge är jag inte klar med  installation av fast telefon så man kan nå mig via 0766 – 28 34 52 så länge. Klicka för stor bild av menyn.

Själva restaurangen kommer att vara öppen mellan 10.00 – 20.00 vardager, 11.00 – 23.00 lördagar, 12.00 – 20.00 söndagar fram till dess jag får mitt alkoholtillstånd som just nu är i process. När det är klart kommer jag att ha öppet fram till 01.00 alla kvällar.

Jag kommer att köra KARAOKE fredagar och lördagar med Jim Redgård som ansvarig. En gång i månaden kommer det att bli live musik. Sedan kan det bli lite andra inslag som t ex julaftonsöppet. Vi får se!

VÄLKOMMEN TILL NAZAR! avslutar han. Jag hoppas att det kommer att bli ett nytt inslag på Backarna som folk kommer att uppskatta!