Välkommen hem IK PANTERN!

Kirsbergs Allehanda är inbjuden att skriva en artikel om en historisk dag i ISHOCKEYKLUBBEN PANTERNs långa existens. Jag möter upp med Mattias Hildingh som ska bli min guide för kvällen på ishallen.

Ursprungliga emblemet

 

LITE HISTORIA

Föreningen startade redan 1959 av ett gäng killar som arbetade på en bilfirma på Lundavägen. De gav föreningen namnet ”Idrottsklubben Pantern” efter deras favoritlag Nottingham Panthers i England som vid den tiden turnerade i Sverige.

För att göra en lång historia kort så tog tränaren Joakim Tillgren laget till den näst högsta serien inom hockyallsvenskan 2018. Då spelade man nere på Stadion i Malmö. Men så kom en konkurs och inom föreningen uppstod delade meningar om föreningens mål med sin verksamhet. Nu ville man återvända till sina rötter i Kirseberg och på den vägen är det. Mattias Hildingh betonar särskilt att de som arbetar nu  inte har någonting att göra  med den ledning som förra året körde föreningen i konkurs. De som stöttar idag tar avstånd från deras planer och ideologi.

I kassan sitter två glada töser: t v Malin Ljungberg och t h Liselotte Persson

Mattias Hildingh visar mig runt i ishallen före matchen och poängterar att man nu vill återskapa den grundkontakt man tidigare hade med Kirsebergsborna.

Supporten Matthias Eriksson med dottern Jessica. Hennes allra första match!

– Vi vill att Kirsebergsborna återigen stöttar oss, säger han, och börjar komma på våra matcher nu när vi är tillbaka hemma igen. Vi vill hellre spela i en lägre division med en trygg känsla att vi har folket i ryggen.

Vid korvalådan arbetar Claes Tillgren, bror till tränaren Joakim Tillgren. Foto: Mattias Hildingh

 

Under tiden som vi vandrar runt presenteras jag för än den ena och den andra profilen inom föreningen. Alla verkar glada denna speciella dag: första hemmamatchen som går mot Åstorps IK.

VANN BORTAMATCHEN

De vann en bortamatch nyligen så laget har alla chanser att göra bra ifrån sig ikväll. Redan några minuter  efter ”tekning” har de gjort 2-0 och supportgruppen BLACK PANTERS jublar om än mer på långsidan där de står. Vi går dit.

Energin och glöden rusar genom min kropp som uppladdningen inför ett krig. Hela tiden omsluts jag av starka ljud antingen från högtalarna som spränger ut musik eller av trumman strax intill mig som hetsar till angrepp. Jag förstår att ledningen vill ha folket i ryggen: vad är en match om inte ett samarbete mellan publik, supporters och spelare! Den uråldriga kombinationen i alla lagspel. Jag omsluts av orden: ”Vi älskar Pantern” som skanderas ut med kärlek från dem som står omkring mig. En mörk oktoberkväll känns inte längre så mörk.

Mattias Hildingh, min guide för kvällen.

FLER CELEBRITETER

Vi vandrar vidare för att hitta kända ansikten att fotografera. Mattias Hildingh berättar under tiden:

– Vi vill också öppna upp ishallen för andra evenemang. Vi kommer att delta i BACKANATTEN i år och är nu i full gång med att planera för den kvällen.

Tony Kaladic, supportenklubben Black Panters.

Nu stöter vi ihop med en av grundarna av supportergruppen Black Panters TONY KALADIC. Han kan sina datum: den grundades 13 september 2005, säger han kvickt, men den fick en ”revival” 16 januari 2019 när jag aktiverade mig. Nu vill vi till 100% återföra föreningen till vaggan.

Nästa person vi ska intervjua är förstås den nye ordföranden ANDREAS FORNESTEDT som är otroligt glad denna kväll: Så roligt att så många kunde komma denna kväll! Vi spelar igen på söndag! Så hitta hit gott folk!

Ordföranden Andreas Fornestedt hälsar alla välkomna.

 

 

 

 

 

 

 

T v Jonny Strand t h Bertil Mårtensson är två trogna anhängare sedan länge. De sitter i caféet och värmer upp.
Björn Fager Bengtsson och Gunilla.
I caféet börjar kön fyllas på. Under pausvilorna blir här nästan överfullt.
Kjell Olofsson som varit med läänge! Läs artikeln härunder. Foto: Mattias Hildingh

Artikel i Skånesport om KJELL OLOFSSON samt om turerna runt konkursen. Och så får vi ju ha med en bild på själva laget IK PANTERN! Lycka till hemma i Kirseberg igen! Välkomna hem!

IK PANTERN Foto: Mattias Hildingh

 

Stöd gärna det ideella arbetet med Kirsebergs Allehanda! Hemsidan kostar 300 kr i månaden på säker server, Swisha ”en tjuga” till 0708268421