Jag vågade chansa!

 

Den som säger detta är PIA SVENSSON, ägare till presentaffären PS på Vattenverksvägen 42 i Kirseberg sedan i våras.

– Jag och min man befann oss i Thailand och satt med varsin gin och tonic i baren. Där och då bestämde jag mig; jag tar affären i Kirseberg! ler PIA. Efter ett långt arbetsliv inom vården och på en begravningsbyrå kände jag att det var dags för mig att stå på egna ben. Min man som är egenföretagare hade pushat mig en tid; han tyckte jag skulle få känna på samma frihetskänsla som honom. Efter beslutet ville jag bara hem och börja!

Nu sitter Kirsebergs Allehanda i affären en septembereftermiddag och samtalar med PIA om hur det har gått sedan starten i våras.

JAG ÄLSKAR KUNDKONTAKTEN PÅ BACKARNA

– Jag startade också en webbshop när jag kom hem från semestern, fortsätter hon. Den heter https://www.butikps.se/

Behöver du en fin dekal till din dörr? Här är den i olika typsnitt och form.

Vilka fina reaktioner jag fick från webbhotellet! De tyckte det var häftigt med en 50-plussare som lärde sig hantera en sådan site. Mest var det folk i 25-års åldern annars. Jag satte en ära i att kunna sköta den själv och har knappt alls behövt anlita supporten! Det är också webbshopen som genererar mest inkomster nu i början innan jag har hunnit bygga upp en kundkrets på Backarna, men det är redan på gång!

Seine Andersson har redan hittat vad hon är ute efter på en hylla.

Redan från starten i april har det kommit in kunder på jakt efter den perfekta presenten. Sommarkul i Beijers Park har också varit en draghjälp under sommaren. Jag älskar just kundkontakten och en mindre affär som min gör att jag kan lyssna till varje kunds behov på ett annat sätt än en stor kedja. Jag får många bra tips och idéer från andra kreativa personer här!

– Och vilka fina grönområden Backarna har, utbrister PIA. Vi bodde här ett tag men nu har vi villa i Skurup. Min bror Mikael ”Harley” Johansson har bott här i ett 30-tal år så området är bekant för mig på så sätt också. I många år har jag också klippt mig hos Jenny härintill och det var så jag kom att gå in i denna butiken och börja drömma.. och så fick jag tillfälle att köpa den!

En affär med många spännande saker.

FRAMTIDSPLANERNA TAR FORM

Hur ser planerna ut nu inför höst och vinter, undrar Kirsebergs Allehanda. Har du t ex tänkt vara med på Backanatten?

– Ja, där vill jag absolut delta. Jag hoppas blå bussen stannar utanför här i år också. Ni kommer att se mina marschaller utanför!

Fina julgranskulor med valfritt namn på!

Jag bjuder på glögg har jag tänkt. Sedan närmar vi oss ju också julmånaderna och min julperiod startar  redan 4 NOVEMBER, fortsätter hon, då jag ändrar öppettiderna från:

Öppettider fram till 4 november. Därefter även måndagar och tisdagar.

onsdag/torsdag/ fredag till att gälla även måndag/tisdag. Inför julen laddar jag upp med många härliga julprydnader och presenter.

Jag har också hela tiden en fyndhörna med 50% för jag vill ha omsättning på tingen. En kund ska komma in till nya spännande föremål hela tiden.

EN FOTOTÄVLING UTLYSES!

– Jag vill gärna vara en del av Backarna, fortsätter PIA. Jag har därför bestämt att utlysa en tävling om bästa Backabild!

Malmöpastillen i allehanda smaker.

Den jag väljer ut kommer att bli omslag till  BACKAPASTILLEN! Läs mer om tävlingen efter reportaget. Och titta på den här flaskan som jag också designat:

Äkta Backavatten!

 

”ÄKTA BACKAVATTEN”. Du kan själv komma och beställa vad som ska stå på den!

PIA avslutar intervjun med att säga:

-Har du en dröm, kanske en livsstilsdröm, gör som jag gjorde! VÅGA CHANSA! Bli din egen! Har du vägarna förbi, kom in och prata om det och titta på mina presentartiklar. Jag har både för den lilla och stora plånboken. Välkommen!

 

 


TÄVLING

Är Du Backabo och tycker om att fotografera? Jag har i dagarna lanserat ”Malmöpastillen”, en liten plåtask med supergoda (sockerfria) pastiller i och nu tycker jag att det är dags med ”Backapastillen”

Jag behöver ett foto som representerar Backarna/Kirseberg att ha på asken och vem fixar detta bättre än Ni på Backarna

Jag behöver ert foto senast 191015 och Ni mejlar den till mig på info@butikps.se. Berätta lite om bilden och vad den föreställer och varför just Ditt foto ska pryda asken. Jag vill sen ha ensamrätt om fotot som eventuellt kan användas på andra saker.

Priset är äran att få pryda asken, välja vilken smak (finns sex olika att välja mellan) på pastillerna och ett presentkort på 250:-  Vill Du vara med?