Backa-Billy och Kirsebergs Allehanda

Backa-Billy kommer in på puben. Han beställer en öl och ser lite konfunderad ut.

-What´s up, Backa-Billy? undrar bartendern som plockar in glas på sina platser.

– Hon, den där Kirsebergs Allehanda, säger han, ska hon flytta? Det stod i Lokaltidningen. Hon verkar ju trivas med oss alla!

– Hm, säger bartendern, man kan väl inte säga allt i tidningen.. Hon sa häromkvällen att hon önskade bo någonstans där MKB inte har sina ankomstlägenheter. Det verkar ha varit jäkligt stökigt därikring i flera år; hon vill leva som hon alltid gjort säger hon; sitta i en trädgård och dricka kaffe utan att bli kallad hora, typ.

.- Ja, det man ju förstå, säger Backa-Billy, men vi var inte särskilt snälla mot självständiga kvinnor vi heller när vi var barn. Kommer du ihåg tant Berta? Hon på Musketörsgatan. Som vi retade henne…Självständiga kvinnor var ju något udda, tyckte man. Ungkarlar gick an, men ensamma kvinnor.. man fattade aldrig att de ville vara ensamma för att leva sina liv.

– Ja, säger bartendern, så var det nog. Det har nog alltid varit skottpengar på dem. Många var nog gifta bara för att slippa det.

– Men idag är vi väl mer moderna, menar Backa-Billy.

– Jovars, säger bartendern, det kommer hela tiden nya som inte är det.

– Stackars kvinnor, suckar Backa-Billy, aldrig blir de riktigt fria.