Välkommen på fredag den 31 maj 2019!

Eva Grahn, ansvarig för restaurangen sedan våren 2019. Vi har fullständiga rättigheter, säger hon.
Restaurangen tar 80 sittande vintertid plus 50 platser utomhus sommartid.
En välfylld fikamonter.
Vackra omgivningar. Det är ostört och naturskönt.
Duon Raindrop Covers består bl a av Sami Bes, som under många år haft comedy clubar i Malmö samt Valle.

Kirsebergs Allehanda har tagit sig till Malmö/Burlövs Golfrestaurang för en intervju inför kommande fredag. Då det blir musikunderhållning i restaurangen.

Eva Grahn, Kirsebergabo, sköter och utvecklar restaurangen sedan i påsk säger entusiatiskt:
– Här kommer det att bli en hel del förändringar på sikt. Jag har många nya idéer för restaurangen: bl a vill jag nå Kirsebergsborna och få dem att komma hit mer.

EN PLATS FÖR ALLA

Restaurangen är ju inte bara till för golfare, fortsätter Eva,  utan vi når redan nu ett antal anställda som beställer lunch för hämtning. Vi ombesörjar ca 100 luncher per dag.
– Men vi vill nå fler, fortsätter hon.

6 MINUTER FRÅN KIRSEBERGS TORG!

Kiosken är idealisk för hundpromenaden! Där finns kaffe, läsk, fikabröd och glass.

Många inser inte att det är så nära! utbrister hon. Från Kirsebergs torg tar det 6 minuter med bil, 10 minuter med cykel och 20 minuter om man vill ta sig en promenad.

Vi har ju också en kiosk som passar utmärkt för hundägare som vill ta en fika under promenaden. Den har allt från glass, kaffe, läsk och fikabröd.

Rickard, kocken, i köket.

– Vår restaurang tar ca 80 gäster i själva matsalen men med utomhusplatserna under sommaren får det rum 50 personer till. Vi har två dagens lunch och en vegetarisk under veckan, en lunch under helgen. Varje vecka mejlar vi ut veckans meny. Det är bara att skriva upp sig på vår mejlista.
Själva à la carte – menyn ändras ett par gånger om året. Just nu är vi igång med att göra det! Kvar finns alltid vår omtyckta fläskpannkaka, vår spätta och vår hamburgare.

SKOLAVSLUTNING, BRÖLLOP och KONFERENSER

Ett dukat festbord!

Förutom RESTAURANGEN har vi extra rum att lägga till vid t ex en större fest såsom skolavslutningar och bröllop, berättar Eva.

Klubbrummet har sittplatser samt en lång bar.
Konferensrummet tar 14 personer.

KONFERENSRUM, som man kan boka in sig i separat också. Det kan även öppnas upp mot KLUBBRUMMET med sin bar, så man kan cirkulera och mingla runt på ett trevligt sätt på en större yta. Restaurangen ligger också naturskönt och ostört, så man kan ha roligt och ta ut svängarna här!

BACKA-KONST EFTERLYSES! 🙂

-Ett nytt grepp är att få upp  lokal konst på väggarna! fortsätter Eva entusiastiskt. Efter renoveringen av väggarna ser det ganska tomt ut så jag uppmanar nu Kirsebergarna att höra av sig på min mailadress: evamariagrahn@hotmail.com så kan vi börja med vernissage och uställning redan för JUNI månad. Det finns fem fria väggar att arbeta med. Kom förbi och titta! Så småningom får vi in nya bord också, så stället håller på att piffas upp!

EVA GRAHN – EN MÅNGSIDIG KVINNA

Kirsebergs Allehanda undrar hur länge Eva Grahn har arbetat här och hon svarar att det är sedan i påskas.

Eva Grahn serverar.

-Men, säger hon, jag jobbade här redan i min ungdom men sedan blev det många år som musikjournalist.  Jag återvände så småningom till restaurangbranschen och har jobbat en hel del i Malmö men även uppe i Norrland där jag kommer ifrån. Dessutom far jag iväg för säsongsanställningar. Min senaste säsongsanställning var på Svalbard med isbjörnar utanför fönstren! Förutom här jobbar jag också nu på Scandic Hotell strax intill, fortsätter hon. Och har gratis inträde till swimming poolen! 🙂 Det kommer att bli skönt i sommar mellan passen.

Kirsebergs Allehanda känner att det är svårt att få i sig mer än vad som bjudits under intervjun: vegetarisk haloumirätt med en stor grönsaksbuffé. Kaffe med wienerbröd, och tackar för sig. Men tänk, där kom en kasse med några ostfrallor och några fler wienerbröd att ta med hem. 🙂

Med BIL kör man enklast Lundavägen utåt och svänger av mot höger in på Segemöllegatan. För att sedan svänga  vänster – Segesvängen – under viadukten mot Scandic Hotel. CYKLA och GÅ gör man lättast via Kronetorpsgatan, som numera är avstängd för genomfartstrafik.

Restaurangen nås på telefon 040-29 25 35

Öppetider sommarperioden :

M- T 09.00 – 20.00

F-S  09.00 – 18.00

Öppettider vinterperioden:

M-F 09.00 – 15.00

Vill man gå en större runda innan fikat så kan man läsa  följande inlägg: Gå en ”golfrunda”!