Grand Opening at Mässingshornet!

Thomas Aldin, trummis i nybildade CRAZY HEARTS möter mig på Kirsebergsbiblioteket för en stunds samtal och en kopp kaffe på Café Ignis strax intill.
– Vet du, säger han, här på Café Ignis tar de bara 50 kronor för en lunch. Nere på Tuppens servicehus i Ribbersborg kostar det 70 kr!
Hans mamma, som bor nere i stan har hunnit bli 90 år och han själv har hängt med inom musikbranschen sedan mitten på 70-talet, så vi har en del att prata om under de två timmar vi fikar och samtalar. Thomas bor på Kirseberg sedan 6 år tillbaka.

 

Min egen Wall of Fame!

CRAZY HEARTS

Anledningen till att vi träffas är att bandet  ska göra sin debutspelning på Mässinghornet på fredag.
– Jag kom med i konstellationen i somras 2018. Vi har repat för oss själva i ett halvår, fortsätter han. Vi håller till på andra sidan järnvägen mot Västkustvägen. De andra är Stefan Lindhe, på bas, Stefan Möller på sång/gitarr och Per G-son på gitarr/sång – och så jag Thomas Aldin på trummor. Nu ska vi repa en gång till innan fredagskvällen kommer.

THE CADILLAC BAND

Det visar sig att Thomas även är verksam i ett annat band, internt kallat TCB-bandet, The Cadillac Band. Det var faktiskt Elvis Presley´s trummis D.J. Fontana som kom på det namnet vid ett besök i Sverige, säger han. Genom hela intervjun dyker kända namn upp som Thomas Aldin antingen har träffat /intervjuat. Jag sitter med pennan i högsta hugg och försöker notera åtminstone några av dem: Queen, Chicago, Toto, Alice Cooper.. Han arbetade nämligen som musikjournalist under ett antal år på 70-talet för Kvällsposten och flängde runt på Ullevi, Scandinavium ”and you name it” för att göra reportage.

 

131 SPELNINGAR PÅ ETT ÅR!

Under sin förberedande tid på journalist/ PR- linjen gick han tillsammans med personer som blivit kändisar idag: Jesper Aspengren, Henrik Engberg, Pelle Törnberg för att nämna några.- Ja, redan på gymnasiet fanns det kommande kändisar, fortsätter han.På hans gymnasieskola växte nämligen Wilmer X fram liksom Dan Hylander. Själv spelade han i proggband på den tiden. Men sedan mellan 79- 90 blev det dansband.

– Vi spelade covers Sverige runt. Jag minns t ex 1981 då gjorde vi 131 spelningar i södra och mellersta Sverige. Wow, vilka tider! Det vi inte hann med var Norrland och det ska The Cadillac Band ta itu med nu..

Dolly Partons lillasyster Stella Parton i farten med låten Jolene på Öland.

NORRLANDSTURNÉ

– På lördag åker vi nämligen på en Norrlandsturné!  Han tar fram sin Iphone och visar mig spelplatserna för The CADILLAC Band under året som kommer. Det verkar ganska fullt redan. Vi har som policy att bara åka till hembygdsgårdar och liknande  för att spela för dem som inte gillar storstan och aldrig åker dit, skrattar han.  CRAZY HEARTS är ett band mer för t ex pubar i storstaden och spelar pop/ rock /blues från 60-talet och framåt. The CADILLAC band håller sig mellan 50- 60 -talet berättar han.

– Så det är därför CRAZY HEARTS startar på MÄSSINGSHORNET, undrar jag. Fast det kanske är två flugor i en smäll. Detta är ju som en ”bygdegård” för Kirsebergstaden också. Jag skrattar åt mitt eget skämt.

LIVET VID SIDAN OM

Thomas är inte heltidsmusiker,  berättar han. Då undrar jag hur han har försörjt sig. Han berättar att efter journaliståren blev han anställd av Malmö Stad och jobbade med musikprojekt inom t ex Kroksbäck och Holma, under 10 år.
– Sedan blev jag ganska trött på ungdomar, ler han och jag nickar förstående. Så då bytte jag jobb till arbetsvägsledare/studievägledare och var på Arbetsförmedlingen under 16 år. Efter det har jag jobbat som SIN-konsult dvs särskilda insatser för nyanlända. Det senaste jobbet var som omställningscoach.

Jag hör att det är en människa med många strängar på sin lyra. Hans sociala förmåga har tagit honom runt på diverse upplevelser genom livet.

Peps och jag kopplar av med ett bloss under show pausen i Emmaljunga.

MÖTE MED PEPS

– Ja, säger han, det finns situationer vid spelningar som man fått uppleva som känns unika för en. Jag har haft flera genuina möten. Tex så vi spelade i Peps hemtrakter Emmaljunga. Han hade kommit dit som publik för att lyssna på just James Burton i den konstellationen. I pausen ställde jag mig för att röka min pipa och det gjorde Peps också. Då visade det sig att vi båda hade pipor som heter Dollar och att vi båda rökte samma tobaksmärke! Efter att den kontakten var gjord kom han upp på scen i andra halvleken och sjöng med oss! Det är ett fint minne.

Vi återgår  till The CADILLAC Band och han berättar att Rebecka Carlsson som sjunger i Mello på lördag, är en av dem de har spelat med. Andra är Claes Göran Hederström, Little Gerhard, Anita Hegerland för att nämna några. Deras kommande spelschema finns på tcbshower.se och det finns också en FB-sida CRAZY HEARTS LIVE för kontakt om någon vill anlita dem. Vi fick 125 likes samma kväll vi skapade den! utbrister han.

VÄGÖRENHETSGALAN 2011

Det senaste större evenemang som han deltagit i var när dixiebandet Double O´Seven, som han spelat i i ca 12-13 år, uppträdde på Malmöfestivalen. Där träffade han Gert Thornberg och fick i uppdrag att anordna en prostatacancer-gala på

Prostatacancergalan i Malmö 2011

Nöjesteatern 2011. Den drog in en halv miljon, säger han stolt. Då hade vi 14 artister som Richard Söderberg, Marianne Mörck, Lill Lindfors och Magnus Härenstam. Han gick tyvärr bort strax efter just i prostatacancer.

Nu börjar det skymma och Café Ignis stänger kl. 16.00 Thomas har numera ytterligare en uppgift i livet och det är att hämta ett av barnbarnen på förskolan vid behov.
– Det är en stor glädje för mig att göra det, säger han och kramar mig och skyndar vidare i livet.

 

Stöd gärna Kirsebergs Allehandas ideella arbete genom att swisha en ”tjuga” till 0708268421.