BACKA-BILLY och den moderna barnuppfostran

 

Backa-Billy kommer in på puben skrattandes:
– Nu har jag blivit rasist!
Bartendern som sorterar chipspåsar i olika högar tittar upp och säger:
– Inte du väl, Backa- Billy, du har väl alltid haft en känsla för rättvisa.
– Trodde jag med,  säger Backa-Billy, men nu är det så. Jag har ju alltid sagt mitt när det kommer till barnuppfostran,  och det fungerade förr, men i dagens samhälle är det intill hopplöst.
– Hur menar du, säger bartendern och försöker räkna om antalet påsar under tiden.
– Jo, när jag växte upp kände vuxna ett gemensamt ansvar för ungarna  Men idag! När jag sa till en granne, psykologen om hur hans unge betedde sig, var jag galen  När jag sa till hon, den ensamma mamman, som inte får styr på sin unge, var jag machosvin. Och nu senast, sa jag till om ett invandrarbarn och då blev jag rasist
– Hm, men du kan inte bara låta världen vara som den är? svarar bartendern. Idag är barn föräldrars narcissistiska spegel om sig själva. Meditera lite.. Du kan inte förändra världen mer, Backa-Billy. Allt går mot socialt kaos, vare sig vi vill eller inte. Njut nu, när du närmar dig pensionen och bry dig inte om framtiden. Ut och res!
– Ut och res! muttrar Backa-Billy. Det säger alla! Men själva gör de inte det! Men ok, jag tar ett varv på nya Malmöringen när den öppnar. Eller rättare sagt,  ”Hästskon” som den borde heta! Den går ju inte runt som de lovat!