Backa-Billy och valet

Dörren till puben öppnas och in kommer Backa-Billy rosenrasande.
En öl, är det första han säger innan han hinner lugna sig och sätta sig ner. Bartendern, som håller på och plockar in flaskor i kylen, tittar lite konfunderad på honom och säger sedan:
_-What´s up, Backa-Billy? Satsade du på fel parti?
Backa-Billy tar en klunk och sätter ner flaskan. Man kan höra att han tar sats:
– Jag bestämde mig för att läsa på ordentligt till detta val. Och det gjorde jag. Och bestämde mig högtidligt för ett parti. Men när jag kom till vallokalen blev jag så förvirrad av alla lappar och olika möjligheter att jag rafsade till mig ett antal  lappar nästan som på måfå innan jag ställde mig bakom en skärm. Väl där minns jag inte vilket parti jag stoppade i vilket kuvert. Det var först när jag var klar och kommit ut i solskenet som jag lugnade ner mig och tänkte att nu är det i alla fall över. Nu har jag gjort min medborgliga plikt.
Nu stiger färgen i ansiktet på honom och han avslutar:
– Men nu inser jag att det kanske blir omval och allt börjar om igen…som om man inte hade annat att göra i detta liv än att stoppa lappar i kuvert! Ett val får räcka för mig!