Backa-Billy och feminismen

 

Dörren öppnas till puben och Backa-Billy kommer suckande in. Han skakar på huvudet och sätter sig vid baren med sin mobil.
– What´s up? undrar bartendern. Ett litet moln på den klara himlen?
Backa-Billy beställer en öl och säger:
– Kvinnor av idag har blivit fullständigt galna. Min syster i Hässleholm som varit gift i 30 år har fått fnatt fullständigt!
Bartendern böjer sig framåt för att lyssna.
– Hon skulle gå på ett sådant där cancertest för livmodern, mot det där viruset.. vad är det nu det heter.. HPV-viruset. Då kommer hon hem förargad och berättar att hädanefter skulle hon inte komma att kallas till fler tester pga sin ålder, om detta testet visade sig var negativt. Varför inte? hade hon frågat gynekologen, en kvinna i typ samma ålder som hon. Gynekologen hade lutat sig fram och sagt lite ”förtroligt” : Unga flickor vaccineras mot detta virus, ja, du vet varför, men vi som kanske bara har två partners om året ligger inte i samma riskzon.
Nu suckar Backa-Billy och fortsätter:
– Vet du vad syrran svarade?! Hon sa att kvinnor i hennes ålder försökte ta igen förlorade år innan det var för sent och att hon krävde ett nytt test om 2 år! Gynekologen hade skrattat med lovat detta MEN detta är min syster! Inte likt henne alls! Hon har blivit galen!