Den främste slaktarmästaren i östra Malmö

Vi har redan talat om att Kirseberg var överrepresenterat vad gäller slaktarmästare i förhållande till övriga Malmö. En av dem som hölls för att vara bland de bästa var slaktarmästare Bengtsson  som bodde på Torngatan 24. Hans köksbord ansågs vara av den renare sorten..

Följande text utgår från ett vykort taget år 1912 vid en av hans affärsfilialer, den  på Östra Förstadsgatan 20, belägen ungefär halvvägs mellan Drottninggatan och kanalen. Det man lär sig är att en slaktarmästare hade ett vida nätverk bestående av en huvudbutik med kontor på ett ställe, flera affärsfilialer på andra platser, ett slakteri på en tredje plats samt en saltningsplats på en fjärde plus korvtillverkning på en femte! En sannerligen aktiv man!

Text och bild kommer ur boken ”Annorlunda Malmöhistoria – vykortsvittnen berättar” av Richard Bengtsson (www.Kiraforlag.se)  Vi tackar Jeanette Rosengren för rätten att publicera utdraget om Bengtsson.

Slaktarmästar Bengtssons affärsfilial på Östra Förstadsgatan 20