Backakonstnär ställer ut på Backanatten!

Jag möter upp med konstnär Ingrid Henriksson från Kirseberg för en pratstund. Vi promenerar en sväng i Tjuvaparken med hennes hund, den bruna cockerspanieln Isak. – Jag älskar djur; jag har Isak och så en katt Micha som är utekatt på landet och innekatt i stan, berättar Ingrid. En av kattens ungar bor kvar i tornet hos en annan granne.Jag har också haft undulater.

Anledningen till denna pratstund är att hon återigen ska ha en utställning på Mästers Galleri, på Svaneholms slott, Sturup den 18-19 november och samtidigt hinna med att ställa ut under Backanatten och två veckor framåt på Apotekets Konsthörna vid Kirsebergs Torg.
– Är det mycket att göra såhär inför två utställningar på en gång?
undrar Kirseberg News.
– Jag tycker om att ha mycket att göra, skrattar Ingrid och verkar helt oberörd.

BAKGRUND

Jag fortsätter med att fråga lite om hennes liv; om hon kommer från
Backarna. Hon svarar att hon har bott häruppe sedan 1994, först på
Östergård och nu i Vattentornet. Hon berättar att hon dock är född i
Hälsingland men att hon växte upp i Malmö när hennes föräldrar valde att flytta hit när hon var liten.
– Jag har alltid gillat att röra på mig, säger hon. Jag har bott i Dalarna, Indien och i Danmark. Just nu växelbor jag mellan stan och landet; en bit ifrån Malmö har jag ett hus där jag tillbringar mycket tid.Jag älskar att hålla på i trädgården; jag planterar, sår och skördar allt efter säsong.

Ingrid fortsätter med att berätta att hon gillar att läsa och lyssna på musik. Hon älskar också att dansa och sjunga i kör. Då minns Kirseberg News att hon var till Ystad för ett tag sedan och dansade tango på
Stadshotellet där. Är hon duktig på tango, undrar Kirseberg News avundsjukt  :
– Min tango är bara i nybörjarstadiet, skrattar Ingrid, så det är lugnt!

UTSTÄLLNINGAR

Vi återvänder till konsten och hon berättar att hon har alltid haft vänner som varit konstnärer och att hon i början på 90-talet började måla själv. Det var på en kurs i sidenmålning. Sedan har det ena gett det andra: nu nu har hon ställt ut på diverse platser i Skåne: Mästers galleri på Svaneholms slott, i Pauli församling, på Maria Café i Ystad, Torups café, samt diverse medeltida marknader och julmarknader.
– Konsten ger mig en meditativ känsla och avkoppling från vardagen, fortsätter hon, jag målar i stort sett varje dag. Ibland en kortare stund, ibland en längre.

Ingrid Henriksson blickar framåt

FRAMTIDEN

– Vad har du för drömmar mer än att fortsätta måla? undrar Kirseberg News. Du verkar ha gjort det mesta!

Ingrid skrattar och svarar att hon bara hoppas på att få vara frisk och att hennes familj ska ha det bra. Och att människor inte slutar att bry sig om varandra, säger hon lite eftertänksamt.
När hon tänker lite till så finns där också en längtan att röra på sig igen; hon skulle vilja bo en period utomlands igen när hon blir pensionär.Intill dess vill hon bara glädja folk med sin konst och få dem att njuta och må bra av den.

LÄNKAR:

http://www2.visitskurup.se/…/julsalong_pa_masters_…/detaljer

https://www.facebook.com/events/1922041828061463/