Elin från Backarna bestiger allt högre berg!

 

Kirseberg News passerar Tjyvaparken och möter en grupp tjejer med en filmkamera.

Hej, det här verkar spännande! Vad filmar ni? Parken?
– Hej! Vi spelar in en musikvideo till första singeln från mitt, Feivels, album, ”My Mind and the Thunder Sky” som släpps i mars. Låten heter ”A Die-Hard-Piece”. Den och videon släpps 8 mars!

8 mars! Hm, någon speciell anledning med det..
– Många av texterna jag skrivit är saker som jag inte fått säga, på grund av hur män uppfostras av samhället att bete sig kring känslor. Jag tänker inte låta mig tystas och jag kan inte det heller, uppenbarligen, eftersom det kommer ut i texter när någon försöker göra det. Det är alldeles för många strukturer och traditioner som får oss kvinnor att tystas eller inte visa våra känslor. Det är inte vi som ska ”planas ut” och visa mindre av våra känslor, det är ju en fantastisk egenskap som ska fram och som ska uppfostras in hos alla, inte bara flickor. Jag valde att släppa mitt album 8 mars för att jag är feminist och det känns stort att släppa album på internationella kvinnodagen, för att jag tycker att det är superviktigt att klassiskt kvinnliga drag – som att prata om känslor – lyfts fram som något positivt (för det är det!) och för att personerna som står bakom albumet till största del består av kvinnor och det är så jävla fett.

Hur kommer det sig att ni är just här på Backarna och gör det?
– Låten har ingen direkt koppling hit, men vi tycker att Tjuvaparken har en så fin lekplats, som passade perfekt med den bilden vi hade kring videon. Dessutom bor min pappa här, så då var det praktiskt för oss att spela in här. Delar av videon är inspelade hemma hos honom. Sen har jag så klart skrivit en del musik här, när jag fortfarande bodde hos pappa. Så på så vis har låten, om än långsiktigt, lite koppling till Kirseberg 🙂

Titeln ”A Die-Hard Piece” låter som något som inte ger vika.. Vad handlar låten om?

– ”A Die-Hard Piece” handlar om den delen i en själv som tvingar en framåt, när man egentligen bara vill ge upp. När man är helt borttappad i sina känslor och det ändå finns en liten bit i hjärtat som bär en framåt, vare sig man vill det eller inte. Jag skriver de flesta av mina låtar själv, både musik och text. Oftast handlar de om olika svårigheter i livet som man behöver ta sig igenom. Antingen mitt eget liv, eller någon annans. Just den här låten har jag skrivit ihop med Peter Liddle, frontfiguren i det brittiska bandet Dry the River.

Hur ser din musikaliska bana ut så här långt? Vad har du för planer för framtiden?
– Jag har spelat piano i Skilla – där även Kirsebergsbon Amanda Savbrant är med – i många år, och för tre år sen släppte jag min första EP under mitt soloprojekt ”Feivel”. Mina planer nu är att släppa mitt första fullängdsalbum ”My Mind and the Thunder Sky” och göra en massa roliga spelningar.

Kommer du att uppträda på ärevördiga Mässingshornet någon gång för oss Backabor? 🙂
– Jag har faktiskt varit på Mässingshornets bluesjam och spelat melodika en gång, det var skitkul. Vi får väl se när Feivel-debuten där kan bli! 🙂

Och så måste vi ju får se videon från Tjyvaparken! Har du en länk dit?
– Här är länken https://www.youtube.com/watch?v=gtvJ6KZtoU8 Videon är skriven, regisserad och klippt av Nina Sigurd och filmad av Sara Svärdsén. Den danska skådespelaren Nina Rask spelar huvudrollen tillsammans med mig. Jag har releasefest på Grand i Malmö den 15 mars. Då spelar jag live med mitt band, och det är fri entré!https://www.facebook.com/events/178274909325765/

FAKTARUTA PÃ… SKIVAN: Alla hanterar uppbrott på olika sätt. Elin Hörberg, mer känd som Feivel, gick igenom ”en 30-årskris deluxe” som innehöll tre hjärtkross på två år och valde att göra ett album av det. Den 8 mars släpper hon ”My Mind and the Thunder Sky” som innehåller hennes samlade känslor, tankar och lärdomar från de avslutade relationerna. 2015 släppte Feivel sin senaste EP ”Walls”. EP:n blev unisont hyllad både i Sverige och utomlands, och Feivels musik hördes i såväl P3 som i Zlatan-dokumentären ”Den unge Zlatan”. ”A Die-Hard Piece”, förstasingeln från ”My Mind and the Thunder Sky” kom ut i mars 2017 och gillades av bland andra The 405 som skrev: ”Delicate and soothing, this song triggers a melancholic feeling in a way that only a Scandinavian can.”