Backa-Billy och Facebook

 

Backa-Billy kommer muttrande in på puben. Han sätter sig med sin mobil vid ett bord och har inte ens tid att hälsa. Han läser och läser i sin mobil. Plötsligt kastar han ifrån sig den med en stor suck.
Kyparen som står bakom disken och plockar in flaskor i kylen flikar in:
– Allt väl, Backa-Billy?
Backa-Billy tittar lite tomt framför sig en stund men svarar till slut:
– Tiderna har verkligen förändrats, svarar han. Förr när skvaller och elakheter gick runt från mun till mun, kunde man få höra en ny version varje timme. Nuförtiden är det bara Dela, dela, dela på FB och man får läsa samma version 10 ggr i följd! Hur roligt är det! Folk har ju ingen fantasi nuförtiden. Och svarar man inte på stört på FB, sticker de in huvudet genom dörren hemma och hojtar: Varför svarar du inte? Nä, vilken stress! Tacka vet jag förr!