Backa-Billy och kylan

 

Backa-Billy kommer frysande in på puben. Bartendern som torkar bord hejar och säger:
– Ja, det är kallt ute nu! Så kom vintern ändå.
– Ute?, svarar Backa-Billy irriterat. Jag kommer hemifrån!
Bartendern slutar torka och funderar. Nu förstår han inte.
– Hemifrån? Hur menar du?
– Jag har just haft besök av en representant från bostadsbolaget. Jag har 12 grader i lägenheten. Människan ville inte ta av sig stövlarna för att känna golvdraget eller ta av sig kappan när hon satt i soffan. Jag undrade varför. Det var för kallt, sa hon. Sedan undrade hon vad jag ville diskutera! Då sa jag att med er intelligens kommer ni att vara det första bostadsbolaget i Sverige där folk fryser ihjäl inomhus! Då gick hon..
Bartendern suckar:
– Det var väl ingen bra öppning på en dialog, Backa-Billy! Hur ska det gå nu?
– Bry dig inte om det. Jag får väl gå hit oftare och värma mig!