Guldregn över Kirsebergs Torg!

Kicken Lundquist, programledare från TV4, står på den tillfälliga scenen på Kirsebergs Torg en kall januarikväll 2017 . Hans medarbetare värmer under tiden upp publiken och ger oss instruktioner.

”Gå framåt så”, ”hurra nu”, ”samla er här”, säger de. I en dryg halvtimme övar vi tålmodigt , medan bitar filmas för den TV-sända underhållningen på lördag, den 21 januari 2017, kl. 19.00 i det nystartade Drömpyramiden på TV4. Kicken Lundquist försöker dämpa kylans inverkan på oss alla genom att berätta om förra stoppet, som var i Umeå. Där var det kallt, må ni tro! medan vi väntar på nästa regitagning.

Plötsligt står Kicken Lundquist vid rouletthjulet och jag försöker med en kort intervju. Det första han frågar själv är hur Kirseberg uttalas: Kirseberg med K eller Tje-ljud? Jag undervisar. Sedan frågar jag hur det känns att komma till Backarna i Malmö och han tycker att det bara är finfint!

Jag träffar på några Backabor som är ute för att hurra för sina grannar. Familjen Skrobe säger att det är roligt att det händer något positivt här. Det är trist med nedläggningen av Hörnan, menar de dock på. Deras bekant Britt Landgren instämmer och lägger till att det är också synd att det mysiga servicehuset har försvunnit också.

Så är allt äntligen klart. Kylan biter i tår och fingrar vid det här laget. Vinnarna från postkod 212 20 som har infunnit sig, ropas upp en och en på scenen för att filmas och ta emot pengar och få frågan vart de tänker resa för dem. För det är det som de flesta verkar drömma om. Den ene vinner 25.000, en annan 200.000, en tredje 50.000 osv.

Det bjuds på bullar och kaffe.
Backabon SASKA ville bara vara med till hälften på en bild!

Så småningom har vi hurrat igenom alla och guldregnet har fallit över Kirsebergs torg så oväntat en vanlig tisdagskväll i januari. Allt packas samman och folket går hem till sig. Öde ligger torget igen och väntar på våren.