Backa-Billy och soporna

 

Dörren öppnas och in stiger Backa-Billy på puben. Bartendern står och sorterar glas vid disken. Backa-Billy säger inte ett ord utan bara sätter sig vid ett bord. Han ser trött och sliten ut.
– Vad är det? undrar bartendern. Du ser ju helt slut ut!
Backa-Billy tittar på bartendern och suckar:
– Du skulle inte tro mig om det inte var jag! Jag hade folk hemma igårkväll på fest. Framåt småtimmarna gick de hem och jag tänkte att jag skulle få ut soporna direkt, så jag gick ut strax efter dom. Men tror du inte portajäveln slog igen! Jag hade ingen nyckel med mig ut och min egen dörr stod på vid gavel därinne.
– Vad säger du? undrar bartendern. Tog du inte med dig nyckel ut!
– Nej, jag brukar lämna portdörren på glänt lite, men igår slog den igen. Så jag skyndade efter en av mina bekanta och sa att jag hade låst mig ute och så gick vi upp till honom för att tänka igenom det hela. Ja.. så hade han några öl kvar och så blev vi sittande där. Min moster, som har extranyckel, vågade jag inte störa förrän nästa morgon så vi höll oss vakna till åtta på morgonen. Då vågade jag ringa henne och gå och hämta nyckel! När jag väl kom hem satt en lapp på min dörr! Glöm inte soporna! Är det någon som vill driva med mig!!
– Vadå, sa bartendern, du gick väl ut med soporna igår?
– Hm, när jag tänker efter… i stressen över att portdörren slog igen, satte jag visst bara ner soporna och glömde slänga dom! Jag måste hem!