Backa-Billy och skolan

Backa-Billy kommer till puben och ställer sig i baren med en djup suck och skakar på huvudet.
-Vad är det, Backa-Billy? undrar bartendern. Du ser ganska uppgiven ut.
–  Ganska uppgiven! säger Backa-Billy, jag är fullständigt uppgiven! De kan stänga svensk skola nu!
–  Stänga skolan? undrar bartendern. Varför då?
–  Min bror från Hässleholm kom och hälsade på med sina barn. Frugan var inte med och naturligtvis måste ungarna ringa henne och säga att de var framme. Barnen undrade om de fick låna min telefon och såklart, det fick dom. Det blev väl billigare.
Nu tystnar Backa-Billy och bartendern torkar ett glas lite extra medan han väntar.
–  Och? säger han, vad hände?
–  De kunde inte ringa! utbrister Backa-Billy. De visste inte hur man använder en telefon! Vad lär de sig egentligen i skolan! De kom tillbaka från hallen och sa: Det är något fel på din telefon, farbror Billy. Knapparna är sönder och vi hittar inte SÄND. Jag fick gå med och visa dem hur man sätter in pekfingret i skivan vid varje siffra och sedan snurrar och släpper, snurrar och släpper.
–  Hm, säger bartendern, har du fortfarande kvar din mors gamla telefon?
– Klaga inte på mammas telefon! Den fungerade utmärkt åt henne och gör så fortfarande!